Zapri
Zapri

Procesne enote

Poleg projektiranja in izvedbe celotnih procesnih sistemov lahko na željo naročnika zasnujemo in izvedemo tudi posamične procesne komponente za kemično industrijo.

Odlikujejo nas številne izkušnje na področju projektiranja in implementacije procesnih posod, reaktorjev in transporterjev za proizvodnjo, kjer so prisotne nevarne oziroma občutljive surovine in izdelki.

Procesne posode in reaktorji

BRINOX je podjetje, ki že od svojega začetka projektira in gradi naprave, ki so napisane na »kožo« naročniku. Paleta teh naprav je velika in sega tako v kemično , kakor tudi v živilsko in farmacevtsko vejo industrije, praktično povsod, kjer so zahteve strožje in je zato potrebna oprema, ki je izdelana iz visokolegiranih nerjavnih jekel.

Mešalniki

V kemijski industriji smo projektirali, izdelali in avtomatizirali mešalnike za silikonske mase, poliuretane in različna organska topila.

Mešanje tekočih odpadkov Mešalnik za poliuretane

Reaktorji

Reaktorji so praviloma mešalne posode, kjer v procesu mešanja pride do kemijske reakcije med dvema ali več komponentami.

Brinox ima največ izkušenj pri snovanju reaktorjev v farmacevtski in kemijski industriji.

Po mešanju običajno sledi avtomatizirano pranje reaktorja z vodo ali organskimi topili, kar mora biti časovno usklajeno z reakcijskim časom konkretne mešanice. S tem se prepreči strjevanje mešanice že v posodi in s tem odpravi težave pri čiščenju.

Vakuumski reaktor

Vibracijski ali vijačni transporterji

Vibracijski transport je eden od možnih načinov transportiranja praškastih materialov, pri čemer je konkretna izvedba naprave zelo odvisna od zahtev naročnika.

Vijačni transport je eden od najdlje poznanih načinov za transport ali doziranje tekočih ali praškastih komponent.

Zračni in vakuumski transport

Zračni oziroma vakuumski transport zahtevata uporabo zmogljivih ventilatorjev, ki ustvarijo dovolj podtlaka za gibanje prahov.

Adsorpcija par nevarnih kemikalij

S klikom na gumb "Prenesi fotografijo" potrjujem, da bo fotografija po prenosu namenjena le osebni rabi. Fotografija je avtorsko delo Marka Prezlja. Brinox z Markom tesno sodeluje in ga podpira pri njegovem ustvarjalnem delu. Težnja k popolnosti ter predanost namenu in cilju sta skupna Brinoxu in Marku Prezlju.

Prenesi fotografijo x